Lofotkraft effektiviserer og utvikler sin planlegging og oppfølging med Hypergene

Energiselskapet Lofotkraft har etter et anbud valgt teknologiselskapet Hypergene som leverandør, i samarbeid med Arribatec AS. Avtalen innebærer at Lofotkraft får tilgang til alle Hypergenes produkter innenfor planlegging, oppfølging og analyse.

Funksjoner for målstyring, prosjektplanlegging og -oppfølging samt økonomisk oppfølging er allerede i drift. Dessuten bygger løsningen på en av Norges første integrasjoner med Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), som er en sentral aktør i de norske energiselskapenes planleggingsarbeid.

"Vi er svært fornøyd med å ha valgt Hypergene til vårt planleggings- og oppfølgingsarbeid. Ikke minst kommer koblingen til NVE til å gi oss nye muligheter til å håndtere de viktige inntektsrammene og parameterne derfra. På sikt vil vi at dette skal ligge til grunn for en fleksibel og driverbasert budsjett- og prognoseprosess. Hypergene og deres partner Arribatec har vist stor forståelse for vår virksomhet, og vi gleder oss til samarbeidet", sier Øyvind Løvdal, økonomisjef hos Lofotkraft Holding AS.

"Energisektoren i Norge er svært spennende og et av områdene vi fokuserer på. I en bransje som utmerker seg med store investeringer, høye miljøkrav og økt konkurranse, er riktig planleggingsverktøy avgjørende og vi er veldig glade for å bidra i Lofotkrafts virksomhet. Generelt er vi imponert av de norske energiselskapenes utviklingsfokus og ser derfor at Hypergene kan gjøre en stor forskjell i bransjen Nysgjerrigheten rundt det vi gjør er stor, og vi ser frem til flere samarbeidsavtaler i det kommende året", sier Peter Andersson, administrerende direktør hos Hypergene.

Hypergene har allerede en rekke kunder i energisektoren, blant annet Göteborgs energi, Växjö Energi, Sysav, Västervik Energi og Miljö samt Landskrona Energi. En rekke kunder i sektoren har kommet til i det siste halvåret.

personal-robin.jpg

Robin Askelöf

Chief Marketing Officer

+46 (0)707-98 00 60 E-post Robin